2012-10-04

C har drivit dubbdäcksavgifter i flera år - snart verklighet

Idag besökte miljöminister Lena Ek Stockholms stadshus för att diskutera luftkvalitetsproblem. Nyligen öppnade regeringen upp för dubbdäcksavgifter, något som Stockholmscentern drivit under flera år. Även Centerpartiet på riksplanet har drivit frågan om dubbdäcksavgifter länge.

Jag och miljöministern skrev om behovet av ekonomiska styrmedel som dubbdäcksavgifter på DN Stockholmsdebatt idag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utmärkt, fortsätt med det! Luften i innerstan har inte varit så sotig (asfaltspartiklar) sedan vi avskaffade kol- och oljeeldningen och övergick till fjärrvärme. I synnerhet på vårarna ligger ett svart dammlager över balkongmöblerna , varje morgon. Ventiler och fönsterspringor blir snabbt svarta. Hur ska det då inte se ut i våra lungor? /mvh Johan Åkerblom

Krister sa...

Hej Per!
Läser artikeln i DN och funderar. Först och främst så skriver ni att ni ordnat förbättrad städning av gatorna, men alltid på våren när det är fullt av grus och sand samt friska vårvindar, det är då mätningarna mee fruktansvärda resultat sker. Bara dålig tajming!?

Och istället för att lägga nya avgifter på bilisterna varför inte söka andra lösningar. Är själv dubbdäcksbilist, men kränger av vinterdäcken så fort jag tycker mig kunna det, men skulle vädret slå om så kan jag inte använda bilen enligt lagen. Så varför inte ändra lagstiftningen så att dubbdäcken kan tas av tidigare!?

Krister