2012-05-06

Jag skriver om cykling i DN

Jag har tidigare skrivit om problemen med bilen som norm. Det skapar ofta en trist och hård stadsmiljö men framför allt motverkar det en önskvärd utveckling mot mer cykling och gång i staden - vilket är nödvändigt för att vi ska nå våra miljömål.

Därför skrev jag om att det är dags att sluta se cyklister som trafikens svarta får, på DN debatt i fredags.

Roligt att se att DN:s ledarredaktion skrev en artikel om cykling dagen efter, som påminner väldigt mycket om min egen som publicerades i samma tidning ;-)
- - -
Läs även cyklistbloggen och o-zone. Kristdemokraten Erik Slottner håller inte med mig.
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Björn Larsson sa...

Jag tycker Stockholm borde införa speciella P-rutor här och där i asfalten – precis som för handikapp och MC – där cyklarna kan få parkera i rad, kanske med ett cykelställ som rymmer upp till 10 cyklar. Det börjar bli rörigt på trottoarerna med alla cyklar och det är högst rättvist att en del parkeringsplats går till cyklisterna.

Garman sa...

Stoppa cykel terroristerna.
En terrorist kännetecknas av total avsaknad av empati för både sig själv och andra. En terrorist är en person som för sakens skulle är beredd att offra sin egen och andras hälsa och liv för sin sak.
Stämmer in på 80% av cyklisterna i Stockholm.
Promenadstråk som Djurgården och Kungsholmes strand är bara att glömma för att inte tala om all parker och trottoarer.
Cykeln ersätter inte bilen den slår ut oss som går, ett verkligt miljöklipp
//En utrotningshotad gångtrafikant

Viktor Sterner sa...

Jag gillar verkligen den position som du och Stockholmscentern har tagit i både denna fråga om cykling men även det bredare perspektivet om en grönare, mer tillgänglig stadskärna. Fortsätt så Ankersjö! De stora stenarna är jobbiga att få i rullning men svårstoppade när de fått upp farten.