2012-02-08

Årets Cykelpolitiker!

Idag fick jag ta emot utmärkelsen "Årets Politiker" av organisationen Svensk Cykling. Jätteroligt! På bilden syns jag och Klas Elm från Svensk Cykling. Här är min kommentar till utmärkelsen:

– Jag är mycket glad över utmärkelsen, det händer otroligt så mycket på det politiska området nu i frågor som rör cykling. Vi har nått en bra bit i Stockholms Stad, och vi har en cykelmiljard, nu gäller det att den kommer till användning på ett bra sätt också. Cykling är inte bara trevligt, det är också en dellösning på många problem som rör klimat och framkomlighet.

Läs mer på Cykelsmart och på Stockholms stads hemsida
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

Tony Kollberg sa...

Grattis Per fortsätt i den andan.

Det borde finnas fler i alliansen som lägger krut för cyklister och fler och säkrare cykelbanor i stan. (Jag tycker Sthlm har väldigt bra cykelvägar redan, men det går alltid att förfina och bygga ut) :)

En annan sak jag önskar är att elcyklar ska kunna gå i mer än dagens 25 km/h som högsta fart med motor, vore underbart om de gick att lagändra så de kunde köras i 30 km/h eller tom 35 km/h.

Bruse sa...

Gratulerar till utmärkelsen. Men det gäller att gå från ord till handling. Du säger att cykelbanorna prioriteras vid snöröjningen. Varför finns det då cykelbanor som är så uruselt plogade att de utgör livsfara? jag har ringt till driftcentralen och felanmält flera veckor, men ingenting händer. Idag fick jag sladd i 2 dm snö och for rakt ut i Nynäsvägen och höll på bli ihjälkörd.

Bevisa nu att du är värdig priset, se till att stadens gång- och cykelbanor är användbara även mellan november och april.

Tony Kollberg sa...

Får jag bara fråga, finns det snöröjning för cykelbanor? Det blir ju glashalt även på en cykelbana såhär års även om den är snröjd.

Sjäv så cyklade jag faktiskt dagen efter julafton här i sthlm men då var det plusgrader och torrt på gatorna, skulle aldrig ge mig ut när det är glashalt och snö inte ens om det vore snöröjt.

Helena sa...

Något som verkligen vore att satsa på cyklister är att bygga dubbelfiliga cykelbanor. Vad jag vet finns det inte en enda sådan i Stockholm. Ska du cykla om en annan cyklist tvingas du ofta ut i biltrafiken eller in på mötande cykelbana. Det är läskigt, men ofta nödvändigt, då cyklister håller väldigt olika hastighet och omkörningar är vanliga. Om fartdårar får möjlighet att cykla i vänsterfilen och cyklister med blygsammare hastighet i högerfilen tror jag fler skulle våga cykla i Stockholm, för som det är nu är det ibland med fara för livet du ger dig ut i cykeltrafiken. Men vi är många som gör det ändå varje dag.

Björn Ericson sa...

Bäste Ankersjö, varför inte ta en cykel och lämna Stockholm? det är nog den största glädjen du kan ge en stor grupp stockholmare.