2011-01-30

Topplistan enligt Ankersjö vecka 4-2011

Veckans snackisar i min värld.
Visst finns skäl att göra sig lustig. Men alla vill ha en...

5. ipad – barnens bästa vän. DN skriver idag om barn och iPad, hur den används i skolor och hur barnen laddar ner första appen innan de slutat med nappen. Jag kan bara hålla med. Jag köpte en iPad i USA i veckan och fick hålla på med den i 15 minuter när jag kom hem. Nu har 7-åringen tagit över den helt...

4. Elpriset. Ja det är högt och det ställer till det för många. Men gör ett tankeexperiment. Tänk på hur arg du blir av elräkningen och om du tillhör dem som blivit provocerad av näringsministerns budskap om att energieffektivisera hemma – tänk då på hur det skulle varit med en regering med en miljöpartist som energiminister. Tänk dig en regering som INTE är överens om långsiktiga spelregler för energipolitiken, en regering som snabbavvecklar kärnkraft samtidigt som vi står inför klimatutmaningarna. OK. Sluta nu tänka på detta. Jag vill inte att mina bloggläsare ska få högt blodtryck.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
State of the Union 2011 - Night of Too Many Promises
www.thedailyshow.com
Daily Show Full EpisodesPolitical Humor & Satire Blog</a>The Daily Show on Facebook

3. Obamas state of the union-tal. Några timmar efter att jag hade pratat på Capitol Hill i tisdags tog president Obama vid (ja, jättekul att kunna skriva så pretentiöst). Han slog bland annat ett slag för forskningen och intresset hos amerikanerna för svensk energipolitik och energieffektiva städer är större än någonsin. Budskapet var att nu ska det byggas höghastighetståg och nu ska det tillverkas elbilar. Snackisen i USA kring detta evenemanget var annars kongressledamöternas mixade placering under talet.

2. Centerpartiets eftervalsanalys presenterades i fredags. Vice partiledare ska utses och nytt partiprogram ska antas. Och det finns fler förslag i det 50-sidiga dokumentet med analysen av valet, bland annat att C måste nära sin egen profil bättre i alliansen. Ingenstans står det dock att valresultatet var moderaternas fel. Igår bröt ett ”storbråk” (på kvällstidningslingo) ut mellan Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt. Maud skickade senare ett mejl till Expressen för att förklara att hon inte menar att Centerpartiets valresultat har något med moderaterna att göra, vilket var bra. Med detta sagt så tycker jag att Reinfeldts alltför snabba moteld var lite överdriven och kraftig. Hans styrka brukar vara att tänka först och tala sedan och som lagledare i Alliansen bör han alltid agera så. Han bör även sluta referera till FP, C och KD som ”särintressen”. Annars blir det lätt för Socialdemokraterna att skjuta fokus från sina egna problem och prata om borgerlig splittring.

1. Revolten i Egypten. Världen följer utvecklingen i Kairo på TV-apparaterna och internet. Vad som kommer ut av detta är mycket osäkert och en fingerrörelse, ett avlossat vapen, kan utslösa ett blodbad säger rapporterna. Samtidigt åker svenskar med badbollar i bagaget till Egyptens stränder. Det är en märklig värld.
- - -
Kolla Politometern och Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

iMike sa...

tack för länken