2010-10-13

Stockholmscentern är öppna och liberalaEn ersättare i Stockholmscenterns distriktsstyrelse sågs på TV-bilder från Sverigedemokraternas valvaka (se reportaget i SVT-ABC ovan). Han skakar hand med Jimmie Åkesson och gör sedan tummen upp. Jag blev själv uppmärksammad på detta i förra veckan. Min reaktion var att jag blev förvånad.

Ikväll har vi ett sedan tidigare bestämt möte med styrelsen. Denna fråga finns inte med på min agenda. Däremot gissar jag att den mycket väl kan tas upp av någon ledamot. Personen i fråga har möjlighet att vara med då ersättarna alltid har närvaro- och yttranderätt på mötena.

Jag varken kan eller vill föreslå någon åtgärd med anledning av det inträffade. Jag fick en fråga från reportern i inslaget om uteslutning (finns ej med i reportaget) och kan bara konstatera att för att bli utesluten ska man motverka partiets syften eller vara medlem i ett annat parti. Något sådant finns inget belägg för i dagsläget.

Stockholmscentern är en öppen och liberal organisation. Jag vill framför allt slå fast två saker:

1. Självklart får man som förtroendevald träffa och diskutera med personer från andra partier. Gränsen för samvaro med andra partier är framför allt en förtroendefråga. Förtroendet fås av medlemmarna som kan välja att inte förnya det om förtroendet skadas. Det är ingen som kollar vad var och en gör men när samvaron sänds i TV så är det naturligt att det blir en diskussion bland medlemmarna.

2. Min bedömning är att Stockholmscentern inte är ett ställe för personer som har värderingar som överensstämmer med SD. Av det skälet att våra värderingar och vår politik skiljer sig så markant mot deras. Med detta syftar jag verkligen inte på just den här personens värderingar eller åsikter, utan det är en generell bedömning.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Rune Andersson skrev om sandlådsmentaliteten i riksdagen i dagens industri den 13/10-10...

Det är bara att hålla med honom...

Verkligheten är en tuff motståndare Ankersjö...

Germund sa...

Grattis Per.
Miljöborgarråd är helt perfekt!

Tony Kollberg sa...

Omdömeslöst är ordet. Man springer inte till ett parti som man inte har samarbete med och gör tummen upp.

Man blir nästan konspiratorisk och undrar om SD har något indirekt samarbete eller utsända spioner.

Och när man vet att media är på plats så blir det nästan korkat, det bäddar ju för skandal rubriker.

Kan man göra en sån där dunder tabbe så undrar man hur personen beter sig i andra samanhang, går han på bjudfester, åker på (bjud)mutresor... Ja ni förstår vad jag menar...

Om han är helt ny i politiken får man vrida han i örat, men om han varit med en längre tid så har jag inget förtroende för en sån där handling.

Anders Edwardsson sa...

Stort grattis till nya jobbet! :-)

Anders Edwardsson

Tony Kollberg sa...

Ju mer jag tänker på det här ju allvarligare blir det, jag undrar hur de väljare känner som röstat på C med invandrarbakrund känner när de ser detta, man vet ju inte vad den där "tummen upp" betyder.

Jag tycker han ska officiellt be om ursäkt och förklara sig mycket noggrant vad han menade med tummen upp, sympatiserar han med SDs politik?

Jag tycker ni borde ställa han mot väggen (videofilmat) där han offentligt säger att han tar avstånd från SDs politik och förespråkar Centerns eller alliansens riktning, eller om ha har något eget hopkok, så det blir tydligt.

Jag hade förstått det hela om de två hade varit bröder och han sagt grattis, men nu är det två vilkt skilda politiska partier och ideologier.

Det blir dessutom inte bra om han ska stå och prata med väljare ute på stan (särskilt inte med invandrar bakrund från hårt härjade länder), han kommer ju få probem om han börjar prata integrations frågor om han inte går ut nu var han står i de olika frågorna efter tummen upp till Jimmie.

Rydon sa...

Grattis Per glöm nog inte att du fick massor av Djurgårdares röster för att ni kämpar för en ny arena på östermalms ip

Rickard Axén sa...

Hur kan du som miljöborgarråd hjälpa DIF på ÖIP? Känner mig lite fundersam över min personröst på dig.