2010-09-27

Bra av MP att öppna dörren för samarbete i sakfrågor

När Maria Wetterstrand på valnatten drämde igen dörren i ansiktet på Alliansen så att riksvapnet höll på att trilla ner blev jag faktiskt lite orolig. Idag är det helt andra tongångar, vilket är berömvärt och bra. Men att Miljöpartiet skulle ha varit berett att ingå ett organiserat samarbete är svårt att köpa så här några dagar efter Wetterstrands arga utfall.

Däremot finns flera områden där det finns potential för ett samarbete mellan regeringen och MP, inte minst i migrationsfrågorna som de båda språkrören talar om idag. Miljöpartiets öppning förtjänar stor respekt och kan, rätt hanterad, innebära att en ny era i svensk politik inleds.

Jag vill också passa på att önska Per Bolund välkommen (tillbaka) till Stadshuset. Enligt ABC-nytt föreslås han efterträda Yvonne Ruwaida som oppositionsborgarråd för Miljöpartiet. Jag lärde känna Per när vi arbetade för ett Ja till trängselavgifterna i folkomröstningen 2006. Han är påläst, kunnig och trevlig.
- - -
Kolla Politometern och intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det kan väl inte kännas alltför bra att samarbeta med ett parti som förespråkar fri invandring. Vad mer är ni beredda att kohandla om? Införandet av km-skatt, förbud mot nya motorvägar eller avreglering av flygtrafiken? Kom också ihåg att det är bland moderata väljare som motståndet är som störst för den förda invandringspolitiken. Och de kommer inte precis att rösta på vänstern för att manifestera sitt missnöje vid nästa val...

Achmed sa...

Jaaa du anonym. Vi får väl se helt enkelt. Just nu har jag fullt upp med att glädjas över att SD inte lyckades samla på sig tillräckligt många med "missnöje" för att ta sig in i Stockholms kommunfullmäktige.

Och vad SD tycker i frågor om motorvägar och flyg... det vet ingen. Vet de det själva?

Var beredd på att SD blir granskade för annat än invandringspolitiken framöver. De få gånger det hänt hittills har de framstått som de okunniga pajasar de är...

Anonym sa...

Achmed:

Förlöjliga partiet hur mycket du vill, men fakta är att partiet har en borglig syn på dessa frågor, och det vet du säkert om, eller borde i alla fall veta om du surfat in på partiets hemsida. Däremot är det fullständigt klart att miljöpartiet är företagsfientliga med en extrem miljöpolitik och det ett parti som förespråkar fri invandring.

Ingen annan än jag skulle blir gladare om Sd:s politik granskas. En seriös granskning kommer visa att Sd inte är farliga dödsnazister som äter småbarn. Är det verkligen värt att er smutskastning och lögner om partiet visar sig vara falska och partiet snarare kan ses som ett mittenparti? Mycket av propagandan mot SD bygger ju på någon slags föreställning att tredje riket är på väg att återuppstå.

Kraxpelax sa...

Den politiskt-mediala överklassen och den organiserade brottsligheten gör nu gemensam sak mot Sverigedemokraterna. Demokratin är hotad. Då kan jag omöjligt tiga. Det är en medborgerlig PLIKT nu för alla oss som GILLAR OLIKA att stå upp mot den falska vänsterns strävan till Gleichschaltung och real diktatur.

Denna sida upp!

- Peter Ingestad, Solna