2010-08-08

SD: Prata om oss så kommer vi in

Exakt så är det. Om vi som Mona Sahlin har gjort nu i två års tid, pratar en massa om Sverigedemokraterna, om att de eventuellt kan komma in, blir de vågmästare? vem ska i så fall samarbeta med vem? Hur kommer politiken att förändras om... och bla bla bla.

Jimmie Åkesson bekräftar i lördagens intervju i SvD att strategin är att många ska prata om dem. När man nöter in varumärket så blir de salongsfähiga.

Debatten ska tas med dem, absolut. Tvinga dem att svara på hur de ska klara jobben, företagen och välfärden. Hur ska alla garanteras barnomsorg. Ska det byggas tåg och vägar, hur ska de finansieras? Vi kommer att få brist på arbetskraft i Stockholm, hur ska det lösas?

Där, i dessa för människor viktiga vardagsfrågor, står de handfallna. Men använd inte SD som ett slagträ och gör dem framför allt inte mer betydelsefulla än de är.

Läs gärna hela intervjun som avslöjar hur inskränkt och intolerant Jimmie Åkesson är. Läs också Prärietankar fenomenala bloggpost om om Åkessons påhopp på rumäner.

Annan relaterad media: AB, DN, Expr.
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Cornucopia? sa...

... och nu pratar du själv om dem och stärker alltså deras varumärke och går deras valstrategi till mötes.

perankersjo sa...

Måhända är det så. Men mitt pratande är en viskning som dessutom syftar till att få Mona Sahlins mer högljudda tjatande om saken att upphöra.