2010-08-07

Centerpartiet utmärker sig i Alliansen

Maud Olofsson frågas ut av Hannes Hervieu från Stockholms CUF

Centerpartiet har den senaste veckan utmärkt sig inom Alliansen. Det är vårt jobb att göra det. Vi är fyra partier som delar många viktiga värderingar och har en gemensam syn på hur Sverige ska byggas. Men vi skiljer oss framför allt i våra olika prioriteringar av frågor. När du röstar i september så väljer du vilken tyngd dina hjärtefrågor ska ha i nästa borgerliga regering - genom att välja ett enskilt alliansparti.

Centerpartiet prioriterar fler företag som ger nya jobb och vi prioriterar miljön.

I veckan lanserades förslaget om att sälja Vattenfalls utländska kolkraft och satsa på förnybar energi i ett nybildat bolag. På helgens valkonvent presenterades också det valmanifest som vi tog på torsdagens förtroenderåd och som bland annat innehåller följande förslag:

- Förhöjt RUT-avdrag till 75 procent för äldre.
- Halverad tjänstemoms.
- Supermiljöbilspremie till elbilar och ev. andra tekniker som släpper ut extremt lite CO2.
- Trygg försörjning för personer med allvarliga funktionsnedsättningar.

I manifestet står också att Centerpartiet har en tydlig ambition att sänka arbetsgivaravgifterna ytterligare och att arbeta vidare för att motverka marginaleffekterna i skattesystemet. Det ska alltid löna sig att anställa och att skaffa sig jobb. Valfriheten ska också bli större i alla kommuner - något som gynnar välfärdsföretagande.
- - -
Kolla Politometern och Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: