2010-07-27

Borgerlig miljöpolitik håller i längden. Rödgrön miljöpolitik går sönder när garantin går ut.

...för att den bygger på ett folkligt stöd och inte förbud och piskor ovanifrån. Den går också hand i hand med tillväxtpolitik vilket är en garant för att skalbaggar och nya jobb inte ställs emot varandra. Så hade det inte varit med Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

I dagens DN-artikel om alliansens miljöpolitik står också svart på vitt att miljöbilspremien blev en succé och att fosfatförbud i tvättmedel införts vilket är mycket bra för Östersjön. De flesta vallöftena om miljöpolitiken har infriats. Ändå har man valt en mycket tråkig och missvisande rubrik.

Läs Andreas Carlgrens blogginlägg om saken. Läs även Sofia Arkelsten.
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Tomas M sa...

Slutade du läsa efter stycket om miljöbilarna?

"– Vi har undersökt regeringar ur miljösynpunkt sedan 80-talet. Det här är en av de sämsta som vi sett. Tidigare har man gått framåt men i för låg hastighet. Det är sällan man gjort så många bakåtsteg som under den här perioden, säger Svante Axelsson."

En av de sämsta regeringarna på miljöfronten sedan 80-talet. Låter ju inte direkt som en miljöpolitik som "håller i längden".

Jakob Lundgren sa...

Sen tog man ju också bort miljöbilspremien, trots att bla. Naturskyddsföreningen protesterade.

Och man tog bort skatten på handelsgödsel, vilket kraftigt ökat mängden gödsel som används. Bokslut på hur stor skillnad det blev på näringsläckaget finns inte än, men frågan är om det blev någon skillnad i läckaget av fosfater i slutändan.

Kerstin sa...

Nej det står att intresseorganisationen Bil Sweden tycker att den var bra. Koldioxidutsläppen har minskat pga av den ekonomiska krisen, och den beror ju på alliansens politik, men bra är det väl ändå inte.

Razmatazuz sa...

Nej så hade det inte varit med åtminstone miljöpartiet. Sossarna är ju lika tillväxtvänliga som ni själva. Miljöpartiet hade sett till att det i första hand tas hänsyn till den ekologiska verkligheten eftersom den är både viktigast och mest verklig. Den ekonomiska verkligheten måste naturligtvis komma i andra hand. Om man har en någorlunda normalutvecklad hjärnkapacitet så förstår man antagligen detta. Jag förstår inte hur man trots att man antagligen förstår detta kan fortsätta fly ifrån verkligheten.

Det är ett rent faktum framhållet av oberoende organisationer och miljökunniga att Sverige bedrivit en bedrövlig miljöpolitik både nationellt och internationellt under senaste mandatperioden, hur man kan blunda för detta är för mig fullkomligt obegripligt.