2010-05-03

Skattemassaker på ekonomin. Ingen kommer undan den rödgröna skattechocken.


Jaha, idag var det dags att stå upp för alla fagra löften i förra veckan och utgiftsfesten i talarstolarna på första maj.

Jag hade hyst en förhoppning om att Östros hade hittat en oljefyndighet i Östergötland eller en diamantgruva i Bergslagen. Men icke. Det är samma gamla skattechock som väntar. Återställare och värre. Några exempel:

- Avskaffade RUT-avdrag
- Förmögenhetsskatt för företagare
- Drastiskt höjd bensinskatt
- Höjda elpriser genom skatt på klimatvänlig vatten- och kärnkraft
- Höjd alkoholskatt vilket leder till mer smuggel- och svartsprit
- Avskaffad jämställdhetsbonus
- Avtrappat jobbskatteavdrag

Detta kommer förstås att drabba vanliga människor, speciellt drabbade blir stockholmare som har en hög levnadskostnad och bland annat utnyttjar RUT, men även landsbygdsbor som är beroende av bilen.
- - -
Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Daniel sa...

Hur detta kan kallas för "skattechock" för "vanligt folk" begriper jag inte. Höjningen av bensinskatten är ju verkligen inte drastisk - och alla, t.o.m. centerpartister, vet att vi på sikt måste ställa om från fossila bränslen. RUT-avdraget är det ju sannerligen inte många låg- och medelinkomsttagare som blir ruinerade av att ta bort. Förmögenhetsskatten lär inte beröra många procent av befolkningen. Utfasningen av jobbavdraget...hur många tjänar mer än 40K i månaden etc. Att kalla det här för en "skattechock" är ju trams. Vem är du egentligen? Rubriksättare på Aftonblaskan?

Bob sa...

Missa inte hur SR-programmet Public Service drev med "den rödgröna samhällsmaskinen" igår:

http://www.youtube.com/watch?v=VK8fzebIq7U

Stefan S. sa...

Bra skrivet, Daniel. Skönt att fler och fler upptäcker det ihåliga i inläggen som skrivs på den här bloggen.

Och till Per: Ta av dig skygglapparna och börja med att lägga argument bakom de "fläskiga" rubrikerna.

Fredrik sa...

Hallå alla på skattjakt! Är inte 17-20 miljarder i ökad skatt för hushållen något att oroas för? För det första drabbar det "vanligt" folk, för det andra bromsar det tillväxten (men det vill ju MP o V) och för det tredje skapar det inflation och ränteökningar som slår en gång till. Men det skiter väl Mona i - hon betalar ju ändå inte själv...

Stefan S. sa...

Om en återställd eller ökad välfärd som fångar upp sjuka och fattiga som nu har fallit genom skyddsnätet innebär att skatten måste höjas, då är det ok.

Jag brukar inte vilja försvara Mona men hon är en av dem som kommer att få betala förmögenhetsskatten. Inte du och jag och "vanligt" folk.

Anonym sa...

En fråga.... Hur kommer det att drabba vanligt folk?
Inlägget säger inget om det.