2010-05-03

Nu kommer alla skatterna på en å samma gång...

Den första rödgröna budgeten lever sannerligen upp till förväntningarna. Man utgiftsfestar som om det vore 1999 och finansierar det med skattechock på skattechock.

Skiljelinjerna mellan de två huvudalternativen i höstens val kunde inte vara tydligare. 24 miljarder kronor i minskad personlig frihet. Och det kan väl knappast vara någon som är så naiv att man tror att det bara kommer att drabba "någon annan", "grannen" eller "de rika". Vi vet ju sedan tidigare att i kategorin rika människor placerar de rödgröna i princip hela Stockholmsregionen.
- - -
Bloggar: Kent P, PL&C, Magnus A, Adam C, Anders WJ, Christer J, Peter L, Mats G, Pär G, Johan P, Dick EJonas P
- - -
Andra bloggar om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

24 miljarder i skattehöjningar för att finansiera ökad a-kassa, mer pengar till vård mm, varav en del nog är skatteväxlingar = skattechock menar Per Ankersjö. Ja, det har Per kanske rätt i. Det låter som mycket pengar.

Men, 28 skattemiljarder till Förbifart Stockholm, 36 000 kr per bilägare i Stockholms län. Vad ska det kallas?

Stefan S. sa...

Jag tror att människor hellre tar dessa skattehöjningar än att ta ytterligare fyra år med vanstyre och en politik som bara gynnar de redan rika.
Det kalla Sverige behöver bli varmt igen

Karl sa...

Stefan är det värme att göra 10 000 av de svagaste i samhället arbetslösa genom avskaffande av RUT. Nej det är riktigt kall och omänsklig politik. En politik som slår på arbetarna med lägst inkomster.

Kraxpelax sa...

Nej, nu hänger jag inte med. Vad blev utsagt i denna lilla artikel?Vad kom vi fram till? Vad är det för fel på skatter? Är skatter stryknin? Vad jag vet är skatter till för att gå tillbaka till medborgarna; det är poängen med dem. Vilken sjaskig, totalt obikldad BANALISM!
.
Per Ankersjö kan mycket bättre än så här. Men, vill han sälla sig till skattekverulansen och brÖlhögerns intelligensbefriade GNÄLL. ok, det är värst för honom själv, med tanke på eftermälet, han gör sig enbart löjlig och ynklig.
.
Vi behöver inte borgerligt GNÄLL och PLADDER. Vi behöver skarp och differentierad argumentation på kunskapsbasis. Integritet och intellektuell heder!

-Peter Ingestad, radikalkonservativ

Stefan S. sa...

Karl: Ska vi ha ett Sverige som "konstruerar" arbeten genom att väldigt rika människor ska kunna anställa arbetslösa och få göra avdrag i deklarationen?

Det är verkligen kyla enligt mig.