2010-04-02

Glasa in perrongerna!

Lukas Forslund som jobbar med mig på C-kansliet i Stadshuset kandiderar till landstinget i valet i höst. Idag gör han ett välkommet utspel på DN.se om att perrongerna vid de mest trafikerade T-banestationerna i stan ska få inglasade perronger. Det är en modell som finns i många andra storstäder och som framför allt förhindrar att folk trillar ner på spåren när det blir trångt - men som också skulle kunna minska mängden farliga inandningsbara partiklar i tunnelbanan.

Självklart kommer bevarandenissarna på ett sätt att vara emot även denna trygghets- och miljöförbättrande åtgärd: kulturen i tunnelbanan!

Läs mer här. Läs även Johan Hedin, Magnus Persson och YIMBY.
- - -
Andra bloggar om , , , , ,

3 kommentarer:

Lisa sa...

Vilka är "bevarandenissarna", ingår de som vill bevara en förlegad infrastruktur och kärnkraft i den gruppen?

Vad menar du skulle vara ett bevarandeargument mot inglasning? Har du något exempel eller tycker du bara utifrån någon diffus vanföreställning?

Missouri sa...

Vad i hela friden har detta med "bevarande" att göra? Det här är säkerhet och ett mycket positivt förslag. Till skillnad från andra förslag från centerpartiet om att upprepa Mehrs förintelse av centrum.

Tror inte det finns några "bevarandenissar", har inte märkt några sådana. Däremot många som är negativa till förfulande och föredrar förfinande. Tyvärr finns inte de senare i Centerpartiet.

Tony Kollberg sa...

Glasa inte bara in t-banan utan även pendeltågsstationerna som jag nämnt om förr, så slipper folk frysa röven av sig vintertid.

Det skulle nog få fler att välja tåg framför bil och minska köer och utsläpp.

Men bra förslag av (c) ang t-banan