2010-04-02

De rödgröna förhandlar om Förbifarten i media

Leendena som stelnade...

De rödgröna har hela tiden utlovat en gemensam hållning i frågan om Förbifart Stockholm. Jag har hört det i stadsfullmäktige och Gustav Andersson har hört det i landstingsfullmäktige. Nu har Socialdemokraterna föregått förhandlingarna och slagit fast sitt ställningstagande. V och MP är alltjämt tysta. Om man undantar tandgnisslet förstås.

Nu går ledande S-riksdagsledamöter ut och förhandlar via medierna med V och MP. Eller om de bara talar maktspråk. Det ska bli intressant att se var detta slutar. Min gissning är att Mona Sahlin och Carin Jämtin får svårt att garantera stockholmarna Förbifart Stockholm. Vi vet hur det gick 2002.

Mer om Förbifarten: DN, SvD
- - -
Bloggar: Stockholmsvänstern, Rasmus Holmberg, SSK, HBT-sossen, Per Hagwall, Karin Reuterswärd, Mattias Lönnqvist, Christoffer Fagerberg, Peter Andersson, Thomas Böhlmark
- - -
Andra bloggar om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Stefan S. sa...

Förhandlingar och kommpromisser är av godo. V, MP och S är ju ett parti tillsammans så självklart spretar det mellan olika viljor och vi får nog se inom rimlig tid vad resultatet blir ang. Förbifarten.

Jag förstår dock att du Per, blir orolig och ängslas över detta. Samma fråga eller en närliggande dito hade ju aldrig en dryftats i media om den låg hos Alliansen.

Istället skulle alliansen ha stängt in sig några dagar för att sedan meddela att M:s linje har gått segrande ur och att C och till viss del Fp återigen gjorde sina kovändningar.

Stefan S. sa...

Missade ett viktigt ord i andra meningen: Det står: "V, MP och S är ju ett parti tillsammans..."

Ska vara: "V, MP och S är ju inte ett parti tillsammans..."