2010-04-23

Avskaffa presstödet, tack

Att presstödet fortfarande finns kvar är smått sensationellt. Ett statligt företagsstöd riktat till de tidningar som förlorat i konkurrensen med den bästsäljande tidningen på varje ort. Och varför just till tidningar i denna tid av informationsteknologi med hundra kabelkanaler, hela världens webb-tv, webbsidor, lokalradiokanaler, gratistidningar? Ja säg det.

Vill du ha ytterligare ett skäl att avskaffa dessa tokerier? Vad sägs om att Nationaldemokraterna kammar in drygt 2 miljoner kronor i presstöd?

SvD, Affärsvärlden, Dagens Media, Sydsvenskan
- - -
UPPDATERING: Martin Ahlquist, den person i presstödsnämnden som inte ville ge stöd till Nationaldemokraternas tidning, skriver idag på DN Debatt. Även DN Kultur skriver idag.Se också SvD.
- - -
Andra bloggar om ,

5 kommentarer:

Pellets sa...

*skratt*
Men du, varför avskaffar ni inte presstödet då, ni i (fp) sitter ju i regeringen???

Vad är problemet egentligen, ni har haft 4 år på er?

Dags att vakna kanske.

Herr Eriksson sa...

Kommer du att vidhålla denna ståndpunkt när ditt parti har marginaliserats ännu mer och åker ur riksdagen efter valet i höst? Utan presstöd komme C att få ännu större problem med att nå ut till presumtiva väljare (vilket i och för sig är positivt enligt min personliga uppfattning). För övrigt tycker jag att du var betydligt bättre som radiopratare än du är som politiker!

Anonym sa...

Du har ingen aning om vad du snackar om som vanligt. Herr Eriksson har talat om sanningen för dig.

Jag tycker han är lika dålig i båda nämnda facken. Radion styrde och ställde han också så att det blev bara enfald.
Allemand

Lars-Erick Forsgren sa...

Ankersjö är väl centerpartist.

Centern har sålt sina tidningar, med krav att de fortf ska skriva "centerpartistiskt"... snyggt. Fick en bra slant, men behöll kakan.

F.ö, presstöder bör bort. Yttrandefriheten kvar.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/04/blir-stodet-till-tidningen-nationell.html

Tony Kollberg sa...

Man kan lika bra passa på att avskaffa partistödet med isåfall, tänk vad SD kammar hem där med och andra!

Har inte (M) redan tagit bort en del av presstödet under den här perioden, tyckte det va en massa liv om det och massa folk fick gå från DN och andra ställen.

Tänk om man bara tog bort allt stöd av olika former med argument som att allt ska gå av sig självt och stå på egna ben, då blir det inte mycke kvar, och man kan undra vilka moraliska och etiska krafter som skulle styra media osv, se på Italien och Silvio Berlusconi!

Presstöd och partistöd har sina poänger men det går ju att justera i kanterna.