2010-03-23

Trist (S)pinn ska ta fokus från Sahlins energiproblem

Socialdemokraterna är antagligen duktigt frustrerade över energipolitiken med de stora motsättningar som finns mellan bruksorternas s-kommunalråd och LO-sossarna å ena sidan och Mona Sahlin och hennes miljöpartister å andra sidan. Den rödgröna energipolitiken finns ju helt enkelt inte. Det enda vi vet är att de vill avveckla kärnkraften, oklart hur, och isolera svenska elmarknaden från omvärlden.

De är så frustrerade att de måste ljuga ihop att jag påstått att kärnkraft är en förnybar energikälla och sedan göra en stor sak av det. Att jag påpekar deras ohederlighet stoppar dem inte. Mycket trist.

Däremot diskuterar jag mer än gärna energi. Energiöverenskommelsen som Alliansen träffade för ett drygt år sedan har lett till en utbyggnad av förnybar energi av historiska mått. Samtidigt finns ett ansvarstagande för leverans av el till industrin, vilket är viktigt för jobben. Läs mer här.
- - -
Bloggar om energipolitik: Seved Monke, Mark Klamberg, Rasmus, Johan Westerholm, s-buzz, Pär Gustavsson, P-O Kjellberg, Signerat Kjellberg
- - -
Andra bloggar om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: