2010-01-21

LO gillar inte Centerpartiets jobbpolitik. Bra.Annie Johansson föreslår i ett utspel i kvällens Rapport att arbetsförmedlingarna ska privatiseras och en jobbpeng införas. Centerpartiets fokus på jobb och företagande kan man inte ta miste på.

Nytt tänkande, privat företagande och konkurrens. Med andra ord något som LO per automatik är emot:

"LO:s chefsekonom Lena Westerlund är starkt kritisk till förslaget, som hon menar kommer att öppna för ett helt privatiserat system där arbetslösa kommer att få sämre hjälp att hitta nya jobb."

Och varför skulle en privat arbetsförmedlare som får betalt efter prestation vilja prestera dåligt? LO:s analyser känns allt mer präglade av 70-talets socialisttänkande. Om det är på det viset så får vi vara glada över sågningen.
- - -
Bloggar: PL&C, Annie, Elkers, Jonas P, Mina tre kronor
- - -
Andra bloggar om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Se bara hur det blev med apoteken, det skulle bli billigare och mer valfrihet, vad hände!

Man blir begränsad till ett apotek av fyra istället att hämta ut mediciner på plus att det blev 30% dyrare och där vinsterna dessutom sätts i skatteparadis än kommer till svenska folkets bästa!


http://playrapport.se/#/video/1849927

http://www.dn.se/ekonomi/priserna-hojdes-vid-avreglering-1.1028652

Sämre kontrol och inflytande över vilka mediciner som väljs, får vi det bästa eller väljer apoteken de mediciner de tjänar bäst pengar på?

Varför heter det centerpariet när ni splittrar upp samhället som gör att få tjänar mycke men stora massan blir förlorare?

Demoleringspartiet

Fredrik sa...

visar på LO:s omöjlighet i sin nuvarande roll. De kan inte representera landets löntagare och samtidigt vara partipolitiker.

Anonym sa...

Käre, Ankersjö!

Läs IFAU:s rapport efter försöksverksamheten som pågår med privat Arbetsförmedling. Fakta är alltid av intresse för mig som väljare. Jämför även resultatet av Arbetsförmedlingens egna coacher och de privata aktörernas.
Se inte privatisering som ett självändamål tom en gammal moderat som mig börjar tröttna på denna "gasen i botten" politik.