2010-01-31

Det rödgröna aprilskämtet

Efter att ha sett första halvan av Agendas partiledardebatt har jag följande reflektioner:

Energidebatten visade tydligt: den rödgröna vänsterkoalitionen pratar om förnybart medan alliansen bygger ut förnybart – mer än någonsin tidigare.

Kortsvarsfrågorna visade på oenighet i vargfrågan hos de rödgröna. Socialdemokraterna stöder alliansregeringens linje.

Alla partiledare duckade frågan om nakenscanning. Det var fegt. Och oroande. Poäng till absent friends: Piratpartiet.

Alliansen har ett lysande svar på frågor om utanförskap och arbetslöshet: hundratusen fler är i arbete idag jämfört med september 2006.

Rödgröna fick in poänger på målgruppen offentliganställda med sitt prat om att skattesänkningar leder till färre jobb i offentlig sektor, men de glömmer att deras skattehöjningar motverkar nya jobb i företagen.

Maud Olofsson levererade kvällens oneliner: Ni säger att vi lånar till skattesänkningar. Det är fel, det skattebetalarnas pengar är skattebetalarnas pengar. Ni däremot, lånar till bidragshöjningar.

Lars Ohly lyckades inte svara på en enda fråga. Han och hans kumpaner hänvisade till att besked kommer i april. Återstår att se om det blir ett aprilskämt. Mycket, inte minst Ohlys besked i Ekots lördagsintervju, tyder på det.

Uppdatering 010201: någon klant på finansdepartementet hade tagit fram en felaktig siffra till Reinfeldt. Illa. Särskilt illa eftersom vänsteroppositionen kan prata om felsiffran istället för att kommentera att sysselsättningen i slutet av 2009 ligger på ungefär samma nivå som i slutet av 2006. OK inte hundratusen plus. Men fantastiskt jobbat med tanke på högkonjunkturen 2006 och den globala finans- och industrikrisen 2009. Eller hur?
- - -
Bloggar: Peter Andersson, AFS, Kent Persson, Johan Westerholm, Magnus Andersson
- - -
Andra bloggar om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

kan du förklara på vilket sätt det har blivit 100 000 fler jobb. siffran är påhittad


däremot har arbetslösheten blivit 100 000 färre.

Erik Rune sa...

Skattebetalarnas pengar? När skattebetalarna väl betalt sin skatt då är det inte deras pengar längre. Skattebetalarnas äganderätt till dessa pengar har då upphört och övergått till det allmänna.

Knapsu sa...

Och det lysande svaret var en medveten, fräck chansning till lögn!!

Stasministern står och ljuger i TV!

MrsB sa...

Att ljuga och skapa klyftor i dagens samhälle är tyvärr Reinfeldt alltför bra på!!!