2009-08-29

Maud tar striden om LAS i alliansen


Samtidigt som jag via Twitter och Facebook följer vänner på moderatstämman som uttrycker lite... frustration över debatten om ungdomsarbetslöshet och arbetsrättslagstiftningen – är det mycket angenämare att läsa Maud Olofssons artikel på Brännpunkt idag.

Vi pratar ju mycket i partiet om hur vi ska lyckas få med de andra allianspartierna på en reformering av LAS. Det finns också en försiktighet ska medges, man får ju inte göra de andra allianspartierna sura och så...

Skönt då att Maud talar extremt tydligt klarspråk i dagens artikel. Som näringsminister är hon den första i regeringen som möter frustrationen i företagen och ser sambanden med ungdomar som hålls i utanförskap eller studsar ut från arbetsmarknaden lika fort som de kommer in, på grund av LAS.

”Vi måste orka ifrågasätta kortsiktiga åtgärder och de system som permanentar utanförskapet. I nästa mandatperiod kommer Centerpartiet prioritera en reformering av arbetsmarknadens regler, las. Tryggheten kan inte längre sökas i regelverket utan måste sitta i att människor rustas för att bli anställningsbara och i att det finns nya jobb att gå till.”

Maud tänker uppenbarligen inte delta i taktiserandet som till viss del har handlat om att sopa traditionella borgerliga, liberala och frihetliga värden under mattan. Istället handlar det om att stå upp för sina värderingar och att förklara varför de är bra för Sverige. De bygger välstånd och riktiga jobb. De skapar grunden för ett samhälle där man kan kombinera tillväxt och en god miljö.

”Allians för Sverige måste våga stå upp för, förklara och argumentera utifrån de värderingar vi bär. Det finns de som är rädda för att tala om det vi gör i termer av frihet och att var och en ska få bestämma mer själv. Det duger inte. Att bara vara bäst på att administrera Sverige är inte målet.”

Läs hela artikeln här.
- - -
Andra bloggar om detta: Seved Monke, Karl Hellberg, PL&C
- - -
Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Skattebetalare sa...

Kan inte vår kära Rymdminister se till att det blir slut på slöseriet med våra skattepengar på detta rymdtrams med Fuglesang som stjäl pengarna som kunde gått till mer skattesänkningar eller välfärdens kärna.

Stefan sa...

Hur brukar det gå med centerpartiets viktiga frågor? Brukar de andra partierna i alliansen lyssna?
Detta blir bara en i raden av kovändningar utförda av ett parti som "visar regeringsduglighet".

Nicklas Eriksson sa...

Bra att hon gör det, för då lär detta otäcka parti äntligen förpassas till den historiska sophög det hör hemma på.

I en politisk värld där alla vill in i mitten finns det ingen framtid för ett "center"parti.

Hampus sa...

@Skattebetalare: Med tanke på att Fuglesang gnällt lite på regeringen offentligt antar jag att Maud håller hårt i rymdplånboken. Bra.

@Stefan: det beror på hur stort stöd C får.

@Nicklas: Centerns las-åsikter är knappast mitten...