2009-01-07

Saker jag går igång på: Vinmonopolet och DDR-fasoner

Ungefär en gång om dagen hör eller läser jag något som gör mig riktigt förbannad. Något som gör att jag vill blogga, ringa en minister, skriva en motion eller kanske bara vanka av och an och hålla en ilsken monolog för den som tvingas lyssna. Jag ser det som ett sundhetstecken, att jag inte blivit blasé efter två år som heltidspolitiker.

Idag blev jag triggad av den här ledarartikeln av Gudmundson. Den handlar om en av (fortfarande alltför) många kvarlevor från DDR-Sverige. Vinmonopolet. Trots att EU gjort det tillåtet med den verksamhet som bedrivs av Australian Wineclub kämpar DDR-etablisemanget hårt för att sinka och förstöra. Först var det KF som bröt ett avtal med klubben efter att man i somras gått ut med ett samarbete där man skulle sälja mat och vin gemensamt på webben (något jag hyllade då). Man hänvisar till att det blev "diskussion" efter pressutspelet. Nu vägrar Posten leverera deras försändelser. KF och Posten. DDR. Usch!

Hoppas Australian Wineclub stämmer häcken av dem båda.


PS. AWC har en blogg, Wine Freedom Weblog. Läs den och fundera på omvärldens bild av Sverige 2009.
- - -
Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Hemlige sa...

Mycket bra. Vi ser ju hur monopolen luckras upp inom andra områden. Entreprenörerna inom Original Gangsters säljer ju t ex dopingpreparat, potensmedel och bantningspiller på ett nätapotek - ett mycket bra föredöme.

DRJ sa...

Du Hemlige...
Jasså, valet står mellan totalitarism eller anarki. Då förstår jag inte varför jag som laglydig medborgare får springa runt hur som helst utan skyddsdräkt och fotboja, jag kan ju skada mig.

mksblogg sa...

Själv går jag igång på egoistiska cyniker som du! Det är olika vad vi går igång på tydligen.

Peder sa...

Det är konstigt över hur posten skall motarbeta en laglig vinförsäljning. Själv arbetar jag för http://www.handlavin.se och företaget är registrerat hos Skatteverket för alkoholskatt. Men varken Posten, DHL eller Schenker tillåter vinfantaster att få sina viner levererade med dem.