2008-06-11

Om FRA och Stockholmscenterns riksdagsledamöter

Eftersom jag får många mail och samtal när det gäller frågan om FRA och signalspaning finns anledning att klargöra några saker.

Stockholmscentern har ett stämmobeslut som är tydligt: vi motsätter oss lagstiftning som ytterligare kränker integriteten på det sätt som "FRA-förslaget" gör.

Våra riksdagsledamöter Solveig Ternström och Fredrick Federley har vårt fulla stöd att rösta efter sitt samvete när frågan kommer upp till votering. Oavsett hur de röstar. Denna hållning har arbetsutskottet i Stockholmscenterns distriktsstyrelse återigen understrukit i ett resonemang häromdagen.
- - -
Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Erik Hultin sa...

Det betyder alltså att båda riksdagsledamöterna har fullt stöd oavsett om de väljer att följa eller gå emot stämmobeslutet? Med all respekt så funderar jag på om det då inte är lika gott att skippa stämmobeslut helt. Det innebär givetvis även i praktiken att Stockholmscentern i egentlig mening stöder FRA-lagens införande.

Om man vill se till olika riksdagsledamöter som personer och människor så är det en sak, men detta verkar ju mer att gömma politikerna bakom personerna. På så vis så kan ju vilken ledamot som helst komma undan med i stort sett vad som helst.

perankersjo sa...

Riksdagsledamöterna är valda av folket. Jag utgår från att de sammanväger distriktsstämman, synpunkter från väljarna, resonemangen i riksdagsgruppen, ideologi och andra ledstjärnor - och sedan använder sitt goda omdöme inför omröstningen.

Situationen är som bekant lite speciell. Hur de än röstar kommer de att gå emot "partilinjen" i någon form.

Erik Hultin sa...

Problemet är väl då närmast at de får svårt att hitta så många positiva röster förutom i resonemangen i riksdagsgruppen och möjligen i traditionella media där man generellt sett rapar för-sidans klena argument.

Frågan är var i "partilinjen" de hittar kraft att ev. kunna rösta ja.

Stina sa...

Bra sagt, Per! Jag förstår inte hur vi har hamnat i den här situationen och önskar innerligt att FRA-förslaget går till pappersåtervinningen.

hannes sa...

hoppas fler ledare i dom borgerliga partierna skickar såna här signaler då kanske det finns hopp.

Kungsholmscentern sa...

Mycket bra inlägg, integritetsfrågorna är centrala för många centerpartister och centerpartistiska väljare. Vi är många som under lång tid kritiserat den våg av ökad övervakning som nu hotar att allvarligt inskränka yttrandefriheten. Frågan jag ställer mig är varför en alliansregering driver igenom ett gammalt sosseförslag signerat Thomas Bodström?

/Oscar Fredriksson, ordförande Kungsholmscentern

Tomas_Timelock sa...

Aktivismvideo på YouTube och VEOH!

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

http://www.veoh.com/videos/v14194515jHjr7SYt

http://www.stoppafralagen.nu/

/tomas